22.11.2006.

slike vecih dimenzija, formata koji nije .jpg, sa vise od 100KB

Nacin postavljanja slika (fotografija) vecih dimenzija, formata koji nije .jpg, sa vise od 100KB:Pod znake navoda kopirate link zeljene slike, border (okvir, rub) mozete zadati u px ili kao u ovom primjeru upisati pod znake navoda samo 0 i slika nece biti uokvirena.


Za razliku od prvog primjera klikanjem na ovu sliku otvarate i link naveden pod a tagom tj. <a href="http://nesigurno.blogger.ba/" target="_blank"> u novom prozoru, znaci slika ima ulogu.

Unutar posta (iskljucena opcija "Kod") desnim klikom na sliku mozete na jednostavan nacin rucno podesiti odgovarajucu dimenziju slike ili pak ako zelite precizno definisati sirinu i duzinu slike unutar koda zadati dimenzije (width & height), kao u primjeru:Najjednostavniji, najbrzi i najprakticniji nacin postanja takve slike je prikazan na slijedecoj slici:

Ovaj kod se jednako izvrsava i u tekstu posta, a i u html kodu posta (bloga). Na slici je boldiran bitan bbc kod, a link je ispisan normal fontom zbog lakseg snalazenja, no u praksi sve treba biti u istom stilu (sve normal, ili bold...).

Napomena: Vodite racuna kompletan kod bude napisan istom vrstom fonta, velicinom fonta...

Get your own Chat Box! Go Large!